Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Oddíl stolního tenisu byl založen roku 1951 při TJ Tatran Štětí. Název oddílu se změnil r. 1960, kdy na žádost papíren SEPAP začala TJ působit pod hlavičkou SEPAP a její finanční podpory.V průběhu let (po r.1989) měnil oddíl název podle vlastníka místní papírny.Od SK AssiDomänn, přes SK Frantschach ,SK MONDI až po dnešní SK Štětí.

 

  Od založení oddílu neměl  oddíl pevnou hernu.Do roku 1985 vystřídal bezpočet hracích míst  např.  staré kino v Krátké ulici,ubytovna "Mathausen", tělocvičny škol Masarykova a zvláštní škola (dnes Palermo). Vcelku vyhovující herna byla zbudována v Počeplicích nad místní restaurací.Oddíl zde působil až do roku 1976. Po otevření sportovní haly ZUŠ Štětí zde získal oddíl  4 hrací hodiny týdně. První plně vyhovující herna se 7 stoly byla svépomocí zbudována a slavnostně otevřena v lednu roku 1985. Herna byla zbudována z bývalé ubytovny Tesko 3 za papírnou.Na zbudování této herny má velkou zásluhu Jarda Čenkovič. Po zrušení a zbourání herny za papírnou byl oddíl nucen zbudovat novou hernu v nevyužívaném krytu CO pod Městskou tržnicí. Vybudována byla opět svépomocí nákladem 750000 kč. V této herně působí oddíl dodnes.

Obrazek

  Slavnostní otevírání herny za papírnou Po sportovní stránce oddíl působil v krajských a okresních soutěžích. Družstvo žen v 60 -tých letech úspěšně startovalo v divizní soutěži v sestavě Zdena Kunzová,Madla Zapletalová, Vendula Hovorková a Helena Hovorková.Poté, kdy dvě hráčky odešly do zahraničí se družstvo rozpadlo. Družstvo mužů po založení oddílu začalo své působení v okresních soutěžích. Koncem 50-tých let postoupilo do krajské soutěže, kde kromě krátkých vyjímek působí dodnes.  

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Z mnoha hráčů, kteří prošli oddílem je třeba zmínit hlavně zakládajícího člena oddílu Josefa Hovorku st., který působil mnoho let nejen jako hráč, ale i jako předseda oddílu.

 

 

 

 

Obrazek

 

Na výkonostním vzestupu družstva mužů, koncem 50-tých let, měl zásluhu příchod Arnošta Glasera. 

 

 

Obrazek

 

 

 

 Též je třeba vzpomenout na zásluhy Josefa Hovorky ml. a to nejen herní, ale i jako dlouholetého předsedy oddílu.

 

 

Obrazek

 

 

 

 

  Jaroslav Čenkovič působí v oddíle jako hráč a organizační pracovník  mnoho let. Je hlavně jeho zásluha, že od roku 1985 má oddíl k dispozici velmi dobře vybavené herny.

 

 

 

Obrazek

Zvláštní pozornost si zaslouží  paní Helena Hovorková, která byla členkou oddílu více než 50 let. V oddíle působila jako hráčka, organizační pracovnice a později jako správce bývalé herny za papírnou a současné herny.

 

 

 

 

 

Z dalších hráčů kteří v oddíle působili jmenujme Josefa Soukupa - dodnes člen oddílu, Huberta Jelínka,Petra Schölu,Luboše Geblera,Emila Hromka,Lojzu Hrovatitsche,Karla Krauskopfa, Ivana Malečka aj.

 

 

Foto prezentace z historie oddílu zde.